Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Rätt och slätt - Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon   

Rätt och slätt - Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon


Anna Billing

Kartonnage. Bokförlaget Arena 2018-09-27.
ISBN 9789178435166
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Vad är egentligen skånsk mat? Är det gamla recept, nya tillagningsmetoder, innovationer inom jordbruket eller rätt och slätt den mat som tillagats på skånska råvaror? Var börjar ens de skånska smakerna och var upphör de danska och de tyska I sin nya kokbok Rätt och slätt Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon tar matskribenten och författaren Anna Billing ett personligt grepp om den skånska maten och anpassar traditionella recept till nutida middagsbord. Med hjälp av årstidernas skiftande utbud av skånska råvaror, gamla och nya kunskaper om tillagning och inspiration från grannländernas kök, fogar hon samman en brokig väv av den skånska maten igår, idag och kanske i morgon. Här ingår förstås alla recept på läckra, skånska klassiker som knaprig ugnsstekt gås, frisk Brantevikssill, maffig äggakaka och värmande brännesnuda, men också nyare inslag i den skånska vardagsmaten som friterad falafel och syrade kåldolmar. Vi tittar på rapsens, ärternas och sockerbetornas regionala betydelse och får stifta närmare bekantskap med de gamla skånska lantraserna, viltet och fisket. Vi firar dansk jul med anka i körsbärssås och födelsedag med pompa och arrakspudding; eleganta smörrebröd varvas med rejäla kavringar, skyddad spettekaka med beslöjade bondflickor, vildsvinsragù med polsk svampsoppa. Vi följer i sillaprånglerskornas spår och stuvar ogräs från leråkern. Vi söker hemliga korvrecept och sensationella senapskulor från slaget vid Lund och finner mytiska plommon och sagolika vita hjortar. Boken innehåller cirka 200 recept med underhållande faktatexter om råvaror, tillagning och historik. Anna Billing är en skånsk matskribent och kokboksförfattare. Senaste boken Alla hönsen hemma och färska ägg i köket belönades 2015 med Måltidsakademiens pris Årets svenska Måltidslitteratur



Fler böcker av Anna Billing

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Rätt och slätt



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Rätt och slätt - Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Rätt och slätt - Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Rätt och slätt - Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon
Rätt och slätt - Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon
Rätt och slätt - Skånsk mat igår, idag och kanske imorgon
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner