Förlagets beskrivning
Redan det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta färgade för 4000 år sedan tyger med saffran. Alexander den store kryddade sitt vin med saffran och Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran. Hela boken är förstås kryddad med mängder av recept från olika kulturer på mat och dryck med saffran.
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Saffran
Bokrecensioner » Saffran
|
|
|
|
|
|
|